Uzun bir dönem Kayseri Ticaret Borsası Başkanlığı görevini yürüten Şaban Ünlü'den koltuğu devralan Recep Bağlamış'ın göreve geldiği günden bu yana yakınlarına iş imkanı sağladığı bilgisine ulaşıldı. Ticaret Borsası içerisinde kadrolaşmaya çalışan ve bunu da akraba çevresinden yaptığı iddia edilen Bağlamış'ın 3 isme özel yetki verdiği de ortaya çıktı.

YEĞENLİKTEN MÜDÜRLÜĞE:
Kayseri Ticaret Borsası'nda geçtiğimiz aylarda yapılan seçimlere tek aday olarak giren ve 2. dönemi için yetki alan Recep Bağlamış'ın bu yetkiyi farklı alanlarda kullanmaya başladığı ortaya çıktı. Liyakat yerine akraba kontenjanını kullanan Bağlamış'ın 2 yeğenini de özel ve önemli yetkiler vererek işe aldığı öğrenildi. Genel Sekreterlik görevi için kız kardeşinin oğlu Mustafa Burak Yıldırım'ı, Özel Kalem Müdürlüğü görevi içinse bir diğer kız kardeşinin oğlu Oğuzhan Demirkıran'ı işe aldığı öğrenilen Recep Bağlamış'ın yaptıkları bununla da bitmiyor.

GELİNE MÜDÜRLÜK:
Ticaret Borsası'nda yeğenlerine özel ve önemli yetkiler veren Recep Bağlamış'ın Genel Sekreterlik görevi verdiği yeğeni Burak Yıldırım'ın eşi Gizem Kavak Yıldırım'ı da ARGE, Proje ve Laboratuvar Müdürü olarak görevlendirdiği ortaya çıktı. 2 Yeğeni dışında, bir de ailenin gelinine iş imkanı sağladığı öğrenilen Recep Bağlamış'ın, bu tutumu kurum içerisinde büyük rahatsızlığa neden oldu. Yeğenlerine de, kendisi gibi hürmet edilmesini istediği iddia edilen Bağlamış'ın bu tavırları borsa üyeleri arasında da rahatsızlık yarattı.